Happy Easter

LIFESTYLE

De zon schijnt, de tulpen gaan open, de kippen leggen eieren en de vogels fluiten. Het voorjaar is begonnen en Pasen is dichtbij! Voor deze gelegenheid heeft RIVS voor u en uw geliefden de lekkerste paasgerechten op een rijtje gezet.

DSC01486-800x533

 

Paasontbijt

Met een paasontbijt, mag het natuurlijk allemaal uitgebreider dan normaal. Daarom deze heerlijke Pop­py’s pancakes!

img_008965_445x297_JPG.jpg

 

De benodigde ingrediënten voor dit recept (voor 4 personen):

  • 6 grote eieren
  • 280 ml halfvolle melk
  • 230 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ vanillestokje
  • 400 g zachte geitenkaas
  • ½ el poedersuiker
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 2 el suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 450 g kersen (ontpit)
  • 1 boter

 

De bereidingswijze gaat als volgt:

  1. Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 30 min. rusten.
  2. Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.
  3. Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij. Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot u meer en meer belletjes in de siroop ziet. Voeg nu de kersen toe en roer ze door de siroop. Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 min. op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.
  4. Als u klaar bent om uw pannenkoeken te bakken, klopt u uw eiwitten met een snufje zout stijf en spatelt u ze voorzichtig door het beslag. Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.
  5. Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R911284/poppy-s-pancakes 

 

Paasbrunch

Voor de paasbrunch (of paaslunch) serveert RIVS een overheerlijke beschuitbol gevuld met ei. Uitgebreid en erg feestelijk. Bekijk hieronder gauw het recept!

img_002772_445x297_JPG.jpg

De benodigde ingrediënten voor dit recept (voor 4 personen):

  • 4 beschuitbollen (broodafdeling, pak a 4 stuks)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ bakje verse bieslookpesto (a 100 g)
  • 6 kastanjechampignons (in plakjes (of 1/2 bakje voorgesneden a 125 g))
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • versgemalen zwarte peper

 

De bereidingswijze gaat als volgt:

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C
  2. Van de bovenkant van de beschuitbollen snijdt u een kapje af en u holt de broodjes uit tot op 1 cm van wand
  3. Bestrijk de buitenkant dun met olie. Bestrijk ook de binnenkant met pesto
  4. Zet de broodjes op de bakplaat
  5. Schep voorzichtig de plakjes champignon om met rest van het pesto
  6. Boven elk broodje ei breken. Verdeel vervolgend de champignons over de broodjes
  7. Strooi er kaas en peper overheen
  8. Leg de broodjes in de oven voor 20-25 min. En laat het knapperig bakken.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R249240/beschuitbol-gevuld-met-ei 

 

Paasdiner

Een heerlijk paasdiner kan natuurlijk niet ontbreken. Het volgende recept is om je vingers bij af te likken. Bij het paasdiner zal een sticky barbecuebeenham worden geserveerd.

img_080024_445x297_JPG.jpg

De benodigde ingrediënten voor dit recept (voor 4 personen):

  • ½ el arachideolie
  • 1 el keukenstroop
  • ½ el mosterdpoeder
  • 1 el grove mosterd
  • 1 culinaire beenham (785 g, Brandenburg)

 

De bereidingswijze gaat als volgt:

  1. Steek de barbecue aan en zorg dat er een deel zonder kooltjes is (indirecte hitte).
  2. Meng de olie, stroop, mosterdpoeder en mosterd tot glazuur.
  3. Bestrijk de beenham met de helft van het mosterdglazuur en leg de ham in het bijgeleverde aluminium bakje.
  4. Zet het bakje op het barbecuerooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ham in ca. 1 uur garen. Keer elke 10 min.
  5. Bestrijk na 40 min. met de rest van het glazuur.
  6. Neem de beenham van de barbecue en snijd aan tafel in plakken.

Bereidingstip:
Je kunt het vlees ook, op dezelfde manier, in een voorverwarmde oven op 180 °C bereiden. Laat het vlees dan wel eerst op kamertemperatuur komen.
Combinatietip:
Erg lekker met een guacamolesalade.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187249/sticky-barbecuebeenham

 

Dessert

Bij een heerlijk hoofdgerecht hoort natuurlijk een overheerlijk dessert: een chocoladetaart met ganache én paasei­tjes. Bekijk hieronder het smaakvolle dessert van dit paasmenu!

img_008934_445x297_JPG.jpg

De benodigde ingrediënten voor dit recept (voor 4 personen):

  • 80 g cacaopoeder
  • 450 ml karnemelk
  • 450 g pure chocolade 72%
  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 300 g donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 250 ml slagroom
  • 250 g paaseitjes (met pralinevulling en hele hazelnoot)

 

De bereidingswijze gaat als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Doe het cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer met een garde tot een egaal mengsel. Zet apart.
  2. Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade (250 g per taart) in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten. Doe ondertussen de boter in een andere kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix in 3 min. romig. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg toe aan het botermengsel. Mix nog 1 min. Roer de gesmolten chocolade door het cacaomengsel.
  3. Zeef het meel boven een kom. Voeg om en om en rustig kloppend het chocolade-cacaomengsel, meel en zout in delen toe aan het botermengsel. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar.
  4. Laat de taart 30 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster. Breng ondertussen de slagroom aan de kook, neem van het vuur. Breek de rest van de chocolade en voeg toe, roer door en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig. Bestrijk de taart helemaal met de ganache. Halveer de paaseitjes met een scherp mes in de lengte en bedek de bovenkant van de taart ermee.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R911234/chocoladetaart-met-ganache-en-paaseitjes

…En voilà, uw paasmenu is klaar!

 

Pssst…Tweede Paasdag is RIVS Alkmaar geopend van 13.00-17.00 uur. Vindt u het gouden ei? Speciaal voor deze gelegenheid en alleen op 17 april kunt u namelijk een Jade Twelve denim jas winnen! We zien u graag Tweede Paasdag in RIVS Alkmaar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s