DRESS CODES : GALA

shop the look

BLACK TIE & WHITE TIE

Voor een vrouw betekent ‘White tie’ dat ze een lange galajurk tot aan de hak draagt. Voor de halslijn is er geen voorschriften. De jurk is van een dunne, elegante stof en heeft doorgaan geen mouwen. Andere pointers zijn:

  • De kleur van je jurk. Deze mag je geheel zelf bepalen, maar ga er vooral bij een ‘White tie’ uitnodiging vanuit dat de jurk chique moet zijn. Bij een ‘Black tie’ dresscode mag het allemaal wat informeler en mag je bijvoorbeeld ook een cocktailjurk aantrekken
  • Als je een galajurk draagt, kun je er tevens voor kiezen om lange handschoenen aan te doen. dit is echter niet verplicht.
  • Op een gala, of ander ‘White tie’ evenement, is het dragen van een horloge een echte no-go. Je mag echter wel volledig losgaan met sieraden. Het is de bedoeling om zo chique mogelijk voor de dag te komen, dus haal alle sieraden maar uit de kast! Als je handschoenen aandoet, is het de bedoeling dat armbanden over de handschoenen worden gedragen en ringen eronder.
  • Bij een mooie galajurk hoor een passende handtas en een paar hoge hakken. Mocht je mogelijke date een corsage voor je hebben meegebracht, dan moet deze vlak onder het sleutelbeen, aan de linkerkant van je jurk, worden vastgemaakt

Bij Black tie & White tie kan je beter overdressed dan underdressed zijn. Het is echt een avond om creatief te zijn en flink uit te pakken!

SHOP HIER DE PERFECTE JURKEN VOOR: BLACK TIE

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s