OREO MERINGUE BARS

LIFESTYLE

 

Oreo meringue bars met kokos en witte chocolade. Dit recept met Oreo koekjes is er eentje in de categorie: ‘duurt even, maar dan heb je ook wat’. Maar moeilijk is het totaal niet. Geniet van deze repen van meringue met koek, kokos en witte chocolade, het wachten is zó de moeite waard!

Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯✯
Duur: 55 minuten + 2 uur wachttijd

Benodigdheden voor ongeveer 20 reepjes:
– 150 gram boter
– 2 rollen Oreo koekjes (308 gram)
– 4 eieren
– 200 gram poedersuiker
– 2 eetlepels maizena
– 2 theelepels vanillearoma
– 165 gram gemalen kokos (vlokken of rasp kan ook)
– 150 gram witte chocolade

Stappen:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem van een rechthoekig bakblik.
– Smelt de boter in een pannetje op het vuur.
– Terwijl de boter smelt, doe je de koekjes in een keukenmachine en maal je ze fijn.
– Als de boter gesmolten is, schenk je deze bij de gemalen koekjes. Houd een piepklein beetje achter, hiermee besmeer je de randen van je bakvorm.
– Roer de boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van het bakblik. Druk met een lepel goed aan.
– Doe de vier eiwitten in een vetvrije kom (eventueel schoonmaken met wat citroensap op een keukenpapiertje). De eierdooiers heb je niet nodig.
– Klop de eiwitten met een mixer stijf, totdat er pieken ontstaan en het eiwit glanst. Tijdens het mixen voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe. In totaal duurt dit zo’n vijf à zes minuten.
– Zodra je eiwit stijf is en mooi piekt, voeg je heel voorzichtig de maizena, het vanillearoma en de kokos toe. Schep door het suiker-eiwit met een spatel.
– Verwarm de witte chocolade au bain marie (in een kommetje boven een pannetje heet water) en schep ook door het eiwit.
– Verdeel het eiwitmengsel nu op de Oreo bodem.
– Schuif het bakblik de oven in en bak in 35 minuten goudbruin.
– Haal uit de oven en zet in de koelkast. Wacht nu twee uur (ja sorry, even geduld nog), zodat de bodem mooi hard wordt en de repen goed te snijden zijn.
– Na twee uur snijd je de koek aan, zodat je mooie meringue repen (of blokjes) kunt maken.

Enjoy!

Gevonden op Chickslovefood.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s