CHAI CUPCAKES *suiker vrij!

LIFESTYLE

Deze cupcakes smaken en ruiken niet alleen heerlijk maar ook nog (soort van) gezond! Ze worden gemaakt zonder geraffineerde suikers.

Pinterest-Chai

INGREDIËNTEN

3/4 Cup Xylitol
1 1/2 kop bloem
1/2 theelepel zout
2 Eieren
2 tl Bakpoeder
1/2 kop + 2 eetlepels melk (of amandel melk)
1/2 kop Kokosnoot  olie
2 tl vanille-extract
5 koppen Chai Tea
Voor het glazuur:
250 g zachte boter (of margarine )
500g poedersuiker
1/2 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Zet de papieren cupcake houders op de bakplaat neer.
Doe de melk met de theezakjes in een pannetje op middelhoog vuur.
Laat het zachtjes koken gedurende 10 minuten (zorg ervoor dat het niet aanbrandt of overkookt).
Laat melkmengsel te rusten.
Meng de eieren, suiker en olie tot het licht en luchtig is.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng op gemiddelde snelheid tot het een glad beslag wordt.
Voeg 1/2 Kop van de melk / chai mengsel aan het beslag en blijven mengen.
Lepel beslag in de papieren cupcake houders tot ze voor 3/4 vol zitten.
Bak de cupcakes 18-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Meng poedersuiker, boter, kaneel en de resterende 2 eetlepels melk / chai mengsel.
Wanneer de cupcakes zijn afgekoeld, kunt u het glazuur decoreren op de cupcakes. Strooi als finish and touch nog wat kaneel over het glazuur.

En… verslinden maar!

IMG_0609IMG_0648IMG_0629-1IMG_0652-1IMG_0662-1IMG_0669IMG_0684

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s